Økonomi & Penge

Guldpriserne sætter igen i August 2011 rekord

Urolighederne på aktiemarkederne i august måned har fået investorerne til at søge over mod guld. Det betyder at guldprisen har nået det højeste niveau nogensinde. Flere analytikere spår at guldprisens himmelflugt ikke er ovre endnu.

Private sælger guld som aldrig før

De rekordhøje guldpriser betyder at flere og flere sælger ud af sit arvesølv. Torsdagsavisens udsendte har talt med flere guldsmede i København som melder om stigende interesse fra normale mennesker om at sælge deres gamle guldsmykker. “Der er faktisk mange som kan få op til 10.000 kr for en gammel guldhalskæde” udtaler en guldsmed og tilføjer “Jeg tror at de høje priser og den usikkerhed der er i mange privatøkonomier gør at flere sælger smykkerne end før – det er jo klart at hvis man alligevel ikke brruger smykkerne, så kan det jo blive til en ferie i hele husstanden med de høje guldpriser vi har for tiden”

Fremtiden for guldpriserne

Det er svært at spå om guldprisen bliver ved med at stige, men så længe vi har en økonomisk uro i verdensøkonomien er der flere der vurdere at guldprisen vil forblive høj. En helt anden ukendt faktor er den stigning der er i velhavende og middelklassen i f.eks. Kina og Indien. Det betyder også at efterspørgslen globalt er blevet større. Derudover burges guld også til elektronik og computere.

Du kan se de aktuelle guldpriser her

Ny forsikringsportal ser dagens lys:

Med Forsikringsportalen.dk er det blevet lettere at forhandle sig til en billigere forsikring og sammenligne forsikringspriser på tværs af udbydere. Den nye portal tilbyder brugere gratis at sammenligne flere forskellige tilbud fra forskellige selskaber på en og samme gang. Se mere om hvordan du får en billigere forsikring på www.forsikringsportalen.dk

Hvem beslutter sig for at låne hurtigt?

Flere dårligere betaler ender ofte med at tage hurtige lån fordi de ikke er i stand til at få et forbrugslån i bankerne. Tendensen de senere år har været klar – hurtige lån vinder stadigvæk frem, også til trods for finanskrisen

Etik og forretning ved hurtige lån

Oftest er kundetypen af disse kvik lån registrerede som dårlige betalere og må søge til de eneste steder hvor der er mulighed for at optage et lån trods RKI registering. Det reelle spørgsmål er så om hvorvidt det er etisk forsvarligt at tage skyhøje renter på flere 1000% for de kunder. som i forvejen har svært til at få penge nok til dagen og vejen.

Meningerne er delte, men en ting er sikkert – der er behov for at beskytte forbrugerne imod lån med tårnhøje renter. Dog er spørgsmålet om man principielt skal bestemme over brugernes forbrug, men til en hvis grad er der behov for regulering af det grå lånemarked. Selvom der fra flere sider har været rejst kritik af f.eks. de populære sms lån, nedstemte regering dog i 2009 et forslag fra oppositionen om at forbyde disse former for hurtig kredit og kviklån

SMS lån øger tilgængeligheden af forbrugslån

Sms lån fungerer ved at låntager sender en SMS til kreditselskaberne, og efter en hurtig vurdering, vil ansøgningen medføre bevilling af lånet til låntager. Herefter vil långiver hurtigt overføre pengene til låntagers konto – oftest inden for 3 timer. Selvom 400 kr i afgift ikke lyder af meget, skal man tage højde for at der er tale om løbetider på ned til 15 dage og med en kredit på 1000 kr, svarer det til enorme afgifter. Reelt set kan man fastholde låntagere i en gældsfælde. Der findes sider som f.eks. smslaanet.dk der omhandler dette

Men hvad med risiko for kreditselskaberne?

For virksomheder som tilbyder disse typer af forbugslån, er der tale om en kalkuleret risiko. Selvom ganske mange ikke vil være i stand til at tilbagebetale sine lån, er renter og gebyrer så tilpas høje til at de kan lave en god forretning ud af det. Det liggger i hele naturen på forretningsmodellen. De korte løbetider på lånene på alt fra 15 dage til 2-3 måneder medfører også en større sandsynlighed for at inddrive pengene fra brugerne.

Hvem tager hurtige lån?

Den typiske bruger af hurtige lån, vil oftest være en låntager som er registreret i RKI som dårlig betaler, og derfor vil det være det eneste sted hvor vedkommende kan få et lån trods RKI. Bankerne (måske pånær Amagerbanken) er nemlig ikke videre interesseret i denne type af låntagere da rentesatserne på normale forbrugslån ikke afspejler den risiko som ligger i denne type hurtige lån.
Der findes flere virksomheder som tilbyder sms lån og hurtige lån

Det bedst kendte er f.eks.D:E:R eller også L’EASY, men også sms lånere som ferratum tilbyder denne type ydelser

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.