Kviklån

Kviklån er de nye hurtige lån

Selskaber som DER og L’Easy har forenklet adgangen til hurtige lån betragteligt. De såkaldte kviklån tilbydes i stadig højere grad af flere og flere kreditvirksomheder. Men kviklånene har også en pris, torsdagsavisen sætter fokus i denne kommende tid på det hastigt voksende marked for hurtige forbrugslån, kviklån, smslån og quicklån.

Bør kviklån og andre hurtige forbrugslån forbydes?

I øjeblikket går debatten på Christiansborg om hvorvidt at de ultra hurtige lån bør forbydes. De såkaldte pay-day loan – eller lønningsdags lån, er et amerikansk/engelsk fænomen som i sin reneste form simpelthen gik ud på at man låner frem til sin næste lønningscheck. Eftersom de fleste er lønnet hver 14.dag så var/er der tale om helt korteløbende lån. Selvom et par hundrede kroner i omkostninger for at låne 5000 kr måske ikke lyder af meget, så overstiger er de relle omkostninger på kviklån oftest langt 50% i årlig rente. Det har starttet en debat, hvor primært venstrefløjen og de radikale argumenterer for at forbyde kviklån. På den anden side står konservative som ikke mener man bør gribe ind i de frie markedskræfter, og derfor ikke bør gribe ind over for kviklån.

Kviklån koster mest for de socialt udsatte

Hvorvidt der kommer restriktioner om fri tilgang til kviklån vil tiden vise, imens er det dog et faktum, at det er borgere med dårligst kreditscore som vil betale regningen i sidste ende – for der er indikationer på at det mest appelerer til folk som søger et lån trods rki registrering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.